Genel olarak, Velayet hakkı, çocuk üzerinde ana ve/veya babanın sahip olduğu haktır. Çocuk, on sekiz yaşını tamamlamamış bireydir. Bu hak,…
Blog
Zina Nedeniyle Boşanma Davası
Genel olarak, Evlilik birliği, eşlere birlikte yaşama, birbirlerine sadık kalma ve yardımcı olma yükümlülüğü yükler. Bu yükümlülüklere aykırı davranış, boşanma…
Anlaşmalı Boşanma Davası
Genel olarak, Boşanma, Türk Medeni Kanunu’nda düzenlenmiş olup; boşanmanın sebep ve sonuçları farklılık arz etmektedir. Evlilik birliğini sona erdirmek isteyen…
Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmesi
Genel olarak, Ölünceye kadar bakma sözleşmesi Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, genel olarak sözleşmenin tarafını sözleşmenin diğer tarafına ölünceye kadar bakma…
Nüfus Kaydının Düzeltilmesi Davası
Genel olarak Nüfus kaydı, Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda; aile kütüğüne işlenmiş kişisel bilgiler olarak tanımlamıştır. Bazı durumlarda ilgili kişinin nüfus müdürlüğüne…
Mirasın Reddi Hakkı
Mirasın reddi hakkı Miras, mirasbırakanın ölümü anında terekesinde bulunan aktif ve pasif malvarlığı değerlerinden oluşur. Türk hukukunda, mirasbırakanın ölümü ile…
Boşanma Davası Açılması ve Boşanma Sebepleri
Genel Olarak Evlilik birliğini sona erdirmek isteyen eşlerden biri veya her ikisi, diğer eşe karşı boşanma davası açma hakkına sahiptir….
Evli Kadın Yalnızca Bekarlık Soyadını Kullanabilir mi?
Genel olarak, Kadının soyadı konusu, ülkemizde yıllardır hukuki tartışmalara ve yargı içtihatlarına konu olmuştur. Bilindiği üzere Türk hukukunda kadın, Medeni…
Boşanan Anne Çocuğuna Kendi Soyadının Verilmesini İsteyebilir mi?
Genel Olarak, Türk toplumunun temeli olarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında düzenlenen ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin de koruması kapsamında bulunan aile,…